Lahz Nimmo Architects

Lahz Nimmo Architects logo

Lahz Nimmo Architects
Studio 404 Flourmill Studios 3 Gladstone Street NEWTOWN NSW 2042 Australia

Over 20 years Lahz Nimmo Architects has developed the experience and capability of a large commercial practice with the personalized service of a smaller studio. Our work ranges from community spaces for local councils to $120m research facility collaborations with major developers and educational institutions. Each project within our office is of equal importance. Our practice directors are hands on with all projects and clients are always dealing directly with a principal. We have secured numerous design excellence awards. These include awards from the AIA at both State and National level for Residential, Commercial, Public Architecture and Urban Design projects.

Driving directions to Lahz Nimmo Architects on map

Website:

Lahz Nimmo Architects on Google Maps

Projects:

Wallace Wurth - School of Medicine - Lahz Nimmo ArchitectsWallace Wurth - School of Medicine - Lahz Nimmo ArchitectsWallace Wurth - School of Medicine - Lahz Nimmo ArchitectsWallace Wurth - School of Medicine - Lahz Nimmo Architects

Wallace Wurth – School of Medicine

University of NSW, 2014

lahznimmo architects in association with Wilson Architects were commissioned by UNSW to refurbish and expand the Wallace Wurth Building for UNSW Medicine and the Kirby Institute. The project realises stage two of the Biomedical Research Precinct following recent completion of the Lowy Cancer Research Centre also by lahznimmo and wilson architects. T second phase of works the existing Lowy collaborative “bridge” extends into a new central atrium space. The result is a flexible research facility with an interconnected floor plate between the two buildings, accommodating 200 researchers per floor. The atrium space is created by a new six storey linear wing along Botany Street which runs in parallel with the existing Wallace Wurth Building. The lower levels contain undergraduate teaching facilities including: lecture theatres; flexible teaching spaces; group scenario rooms; clinical skills and exercise physiology suites; anatomy and wet teaching spaces. Levels two to four consist of a combination of microbiological research laboratories and associated office write up spaces. The top two floors are occupied by the Kirby Institute including a PC3 suite, and research spaces for 300 researchers. The redevelopment accommodates over 1250 students and 750 research personnel.

Helensvale Library and CCYC - Lahz Nimmo ArchitectsHelensvale Library and CCYC - Lahz Nimmo ArchitectsHelensvale Library and CCYC - Lahz Nimmo ArchitectsHelensvale Library and CCYC - Lahz Nimmo Architects

Helensvale Library and CCYC

Helensvale, Gold Coast Qld, 2013

The Gold Coast City Council engaged lahznimmo architects in association with Complete Urban to design the Helensvale Branch Library and Community Cultural Youth Centre in early 2010. The new facility is to replace an existing library and includes a 2,400m2 Library and 1,500m2 Youth Centre and performance space, along with regional Council rates offices and Councillor’s offices. This is to be a new type of facility for the Council that combined both a library and youth centre in a single project. The challenge was to find a strategy that would draw out the synergies between the two functions and have mutual benefit for both. The design wraps the functions around a shared indoor Plaza called the ‘Neighbourhood Room’, which acts as an extension of the adjacent public plaza. It is an un-programmed space that acts as entry and address for each of the building functions, whilst vertically linking the three levels.

Tamarama Kiosk - Lahz Nimmo ArchitectsTamarama Kiosk - Lahz Nimmo ArchitectsTamarama Kiosk - Lahz Nimmo ArchitectsTamarama Kiosk - Lahz Nimmo Architects

Tamarama Kiosk

Tamarama Beach, Sydney, 2013

Tamarama Park is a beach park located on the popular coastal walk between Bondi and Bronte Beaches in the Eastern Suburbs of Sydney. The area enjoys an iconic reputation and the beach is popular with surfers and sunbathers, families and locals. The brief for this project was to replace the existing dilapidated Tamarama Kiosk, and also provide new service areas to accommodate Council maintenance, lifeguards and Tamarama Surf Club requirements. The new design respects the deep feelings of community ownership for the park and beach by providing for the community’s needs, and reflecting the unique character of the community. The project minimises the size and impact of the buildings and maximises green space and views, while addressing the issues of park access, safety, and functionality. Tamarama Beach provides a unique site for a kiosk, with striking ocean and beach views in addition to its dramatic sandstone escarpment. The design approach provides accommodation that sits back quietly against this landscape, to act as a backdrop to the varied activities of the park and beach. Designed as linear elements, the buildings form an edge to the landscape and reinforce the existing pathways and beach promenade.

Tags:

TOP Australian Architects