Dante Dela Cruz Architects

Dante Dela Cruz Architects logo

Dante Dela Cruz Architects
PO Box 66 BRIGHTON-LE-SANDS NSW 2216 Australia

We offer the highest quality, innovative sustainable architectural and energy efficient designs that aim to transform its environment. We value the uniqueness of the individual client, unique design solutions, personal service establishing the client’s needs and desires., environmentally sustainable design (ESD) solutions and energy efficiency. Our practice has worked on residential, institutional, educational, retail and commercial projects and provides service to corporate, commercial and private clients.

Driving directions to Dante Dela Cruz Architects on map

Phone: 0295924688

Dante Dela Cruz Architects on Google Maps

Projects:

New Two-Storey Home - Dante Dela Cruz ArchitectsNew Two-Storey Home - Dante Dela Cruz ArchitectsNew Two-Storey Home - Dante Dela Cruz ArchitectsNew Two-Storey Home - Dante Dela Cruz Architects

New Two-Storey Home

Hurstville Grove NSW, 1999

A young couple require a new home for their growing family. The property is situated near the water and the new house is designed to incorporate this element. This approach also solves the client’s brief which is a house that is not just aesthetically pleasing but a visual treat and feast. The design resembles that of a docked ship which blends happily with its environment.

New Luxury Home - Dante Dela Cruz ArchitectsNew Luxury Home - Dante Dela Cruz ArchitectsNew Luxury Home - Dante Dela Cruz ArchitectsNew Luxury Home - Dante Dela Cruz Architects

New Luxury Home

Windsor Downes NSW, 2000

This is luxurious living. The property is sprawling with its own tennis and basketball court, swimming pool, boat shed, 5 visitor parking slots

Rear Extension to Existing Home - Dante Dela Cruz ArchitectsRear Extension to Existing Home - Dante Dela Cruz ArchitectsRear Extension to Existing Home - Dante Dela Cruz ArchitectsRear Extension to Existing Home - Dante Dela Cruz Architects

Rear Extension to Existing Home

Kingsgrove NSW, 2008

The client wanted to extend and open up her existing fibro cottage home. Although it is a small extension we introduced environmentally sustainable design principles to make her dwelling extension as comfortable and low maintainance cost as possible. Circulation and zoning becomes more fluid with the open planning design introduced in the proposal. There are two opposing curved roofs that captures and plays with the winter sun. The higher of the two curved roofs captures the early morning sun and lets it in the new open plan kitchen. The new family area at the back, covered by the lower curved roof, extends itself to the outdoors through the wide sliding doors.

Tags:

TOP Australian Architects