eiw architects

eiw architects logo

eiw architects
340 Hay Street SUBIACO WA 6008 Australia

EIW is a Western Australian based company providing architectural services to a broad base of clients in the Government and private institutional sectors. Established in 1993, the company has developed into one of the leading architects of education facilities, aged care residential developments, ecclesiastical and residential buildings in WA. Projects are currently being designed and constructed throughout the state, ranging from indigenous desert communities and remote regional centres through to metropolitan developments in Perth. EIW is a growing practice of 20 architects and support staff.

Driving directions to eiw architects on map

Phone: 0893814844

eiw architects on Google Maps

Projects:

Mt Lawley Primary School-Rebuild - eiw architectsMt Lawley Primary School-Rebuild - eiw architectsMt Lawley Primary School-Rebuild - eiw architectsMt Lawley Primary School-Rebuild - eiw architects

Mt Lawley Primary School-Rebuild

Mt Lawley, 2015

The Mt Lawley community was devastated in July 2012 when the much loved local primary school was struck by an arson attack. The new replacement Mt Lawley Primary School has been designed and constructed in an economical and expedient manner ensuring that the displaced school community could return for the commencement of the 2015 school year. Retention of the original Second Avenue facade was critical to the school’s 100 year old identity, and the Mt Lawley community’s strong sense of place. This was achieved by the incorporation of a significant portion of the salvaged fa’ade and replicating the single storey scale, rhythm of the fenestration and style of the windows, chimneys and gable ends. Whist the streetscape was retained, the building aesthetic morphs into a two storey contemporary aesthetic along the north facade. The incorporation of the new two storey building behind the original single storey facade enabled the new school’s facilities to be accommodated within an efficient footprint, in compliance with the Department of Education primary school brief, which enabled maximum areas for external soft and hard play zones and the retention of significant Jacaranda trees.

Holy Cross College ELC and Secondary School - eiw architectsHoly Cross College ELC and Secondary School - eiw architectsHoly Cross College ELC and Secondary School - eiw architectsHoly Cross College ELC and Secondary School - eiw architects

Holy Cross College ELC and Secondary School

Ellenbrook, 2014

This project included an Early Childhood Centre of two Kindergarten GLAs, two Pre-primary GLAs, two Year 1 GLAs, a multi-purpose room along with the requisite toilets, storage and external grassed play area. A secondary learning centre will be developed with Design & Technology on the lower level and GLAs on the upper level and will include additional staff work areas, storage and toilets. This will provide the facilities required to meet the growing enrolment base in the Middle School in the 4 years after completion. Some minor refurbishments are also included to accommodate the shortfall in specialist facilities. The redesign of the science laboratory will create a practice-based learning setting, and an existing Drawing Studio will be converted into a Dance Studio. Music practice rooms will be added to the current Music room.

Trinity Residential College - Conference Centre - eiw architectsTrinity Residential College - Conference Centre - eiw architectsTrinity Residential College - Conference Centre - eiw architectsTrinity Residential College - Conference Centre - eiw architects

Trinity Residential College – Conference Centre

Crawley, 2014

EIW Architects have been successful in the renovations and refurbishment of Trinity Residential College in Crawley to provide them with a new entrance off Hampden road as well as developing a high quality expanded foyer and Conference Centre break-out areas. The project involved the demolition of the existing entrance portico and partial demolition of the first floor concrete slab and roofed areas to produce a new entry statement of the quality expected for engendering the Conference Centre to new clientele. The project focused on the use of timber paneling, transparency to external courtyards, inclusion of greenery elements both internally and externally and naturally ventilated foyer spaces used for conference delegate break-out activities. The new standard of finish is to be used as a pre-cursor to continual renewal projects around campus, including the upgrading of the residential wings.

Tags:

TOP Australian Architects