Matt Williams Architects

Matt Williams Architects logo

Matt Williams Architects
54 Sandy Bay Road BATTERY POINT TAS 7004 Australia

Matt Williams Architects focuses on individualised, personal service to our clients by providing a considered and tailored design response to the specific site and client needs. We take pride in the diversity and quality of our past and present projects ranging from residential extensions to commercial , government and institutional projects. The size of the practice allows the principal to have close and direct involvement in all projects to ensure a high quality of service and design.

Driving directions to Matt Williams Architects on map

Phone: 0362343001

Matt Williams Architects on Google Maps

Projects:

West Hobart 1 - Matt Williams ArchitectsWest Hobart 1 - Matt Williams ArchitectsWest Hobart 1 - Matt Williams ArchitectsWest Hobart 1 - Matt Williams Architects

West Hobart 1

Hobart, 2009

This addition to an existing 1940s residence of new living areas to the rear allows the existing residence to accommodate the four bedrooms. The rear room of the existing residence has become the familys bathroom and a separate powder room. The aim was to create generous, light spaces open to the view of the city to the north in contrast to existing residence of large spaces with small windows, oriented to the street, with little access to the view. The extension was designed to screen the new spaces from overlooking by neighbours to the south and east while opening out to the view and sun to the north. The new works use a simple palette of blockwork, timber and glass, while also featuring the warmth of the existing red brick external walls, now internal walls to the dining and kitchen.

New Town - Matt Williams ArchitectsNew Town - Matt Williams ArchitectsNew Town - Matt Williams ArchitectsNew Town - Matt Williams Architects

New Town

New Town, Tasmania, 2011

A new small residence

West Hobart 2 - Matt Williams ArchitectsWest Hobart 2 - Matt Williams ArchitectsWest Hobart 2 - Matt Williams ArchitectsWest Hobart 2 - Matt Williams Architects

West Hobart 2

West Hobart, 2010

A new Kitchen has been added to the rear of the existing Californian Bungalow to allow the existing rear living space room to be a comfortable Dining room. The bathroom has been moved out to allow views directly through to the rear garden from the front door. A new Living space has been added to the west side of the house to allow the existing front room to be an isolated study/quiet space. The rear addition has been vertically extended to seek direct sun over the existing roof. The Living room addition shields the space from the adjacent overlooking neighbours while allowing the occupants to feel as if in the garden with an uninterrupted panoramic view from the front garden around to the rear garden.

Tags:

TOP Australian Architects